Serena Williams slaat Australian Open over

05 jan 2018, 2:16 Sport
serena williams slaat australian open over
Tennisster Serena Williams zal dit jaar haar titel niet verdedigen op de Australian Open. De Amerikaanse topspeelster vindt dat ze fysiek nog niet op het niveau is om alles te kunnen geven, liet ze weten aan de organisatie van het grandslamtoernooi in Melbourne, dat 15 januari begint.
,,Nadat ik in Abu Dhabi had deelgenomen, realiseerde ik me dat, hoewel super dichtbij, ik nog niet ben waar ik persoonlijk wil zijn", zei de 36-jarige Amerikaanse, die op 1 september beviel van haar eerste kindje. Ze verloor in december bij haar rentree op het demonstratietoernooi in Abu Dhabi van de Letse Jelena Ostapenko, vorig jaar de verrassende winnares van Roland Garros.
,,Mijn coach en begeleidingsteam hebben gezegd dat ik alleen aan toernooien moet meedoen als ik optimaal voorbereid ben en alles kan geven. Ik kan meedoen, maar ik wil niet alléén meedoen, ik wil veel meer dan dat'', lichtte Willams haar besluit toe.
Ze had directeur Craig Tiley van de Australian Open met spijt van haar besluit op de hoogte gebracht. Tiley, die in de aanloop naar het toernooi herhaaldelijk had gezegd dat Williams zou meedoen, toonde begrip. ,,Ze is een ware kampioene en heeft de laatste maanden laten zien dat ze er alles aan heeft gedaan om aan het toernooi deel te nemen. Ik wist ook dat ze alleen zou komen als ze zeker wist dat ze voor de titel zou kunnen gaan.''
Williams won vorig jaar voor de zevende keer de Australian Open, haar 23e grandslamtitel. Kort daarna maakte de toenmalige nummer één van de wereld bekend zwanger te zijn. De tenniskampioene beviel op 1 september van een dochtertje, Alexis Olympia, en trad enkele weken later in het huwelijk. Williams werkte daarna hard aan haar terugkeer op de baan.
De Australian Open begint op 15 januari. Bij de mannen heeft de Schotse topspeler Andy Murray afgezegd voor het tennistoernooi, evenals de Japanner Kei Nishikori. Tiley zei er vrij zeker van te zijn dat Novak Djokovic en Rafael Nadal, twee topspelers die eveneens herstellende zijn van blessures, wel in Melbourne spelen.