Serena Williams ten koste van Sabalenka naar kwartfinales

14 feb 2021, 7:07 Sport
serena williams ten koste van sabalenka naar kwartfinales
Serena Williams is na een moeizame zege door naar de kwartfinales van de Australian Open. Ze moest in de vierde ronde diep gaan tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka: 6-4 2-6 6-4.
De twee stonden in de Rod Laver Arena in Melbourne 2 uur en 9 minuten tegenover elkaar. In een wedstrijd die op en neer ging, trok uiteindelijk Williams aan het langste eind. De Amerikaanse stond in de beslissende set met 4-1 voor, maar zag Sabalenka toch terugkomen. Bij 5-4 benutte Williams op de opslag van Sabalenka haar eerste wedstrijdpunt.
Sabalenka had begin januari het grote toernooi van Abu Dhabi gewonnen en schreef ook de twee toernooien die ze daarvoor speelde op haar naam. Williams speelt in Melbourne haar eerste toernooien sinds Roland Garros. In aanloop naar de Australian Open liet ze op een voorbereidingstoernooi verstek gaan voor een duel met Ashleigh Barty.
De 39-jarige Amerikaanse, 23 keer winnaar van een grand slam, staat in de kwartfinale tegenover de winnaar van het duel tussen de Roemeense Simona Halep, de mondiale nummer 2, en de Poolse Iga Swiatek, de winnares van Roland Garros.
Williams hoopt in Melbourne Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, eindelijk te evenaren. Vier jaar geleden won Williams in Australië voor het laatst een grand slam. Sindsdien verloor ze liefst vier finales.