Shorttrackster Schulting pakt ook EK-goud op 500 meter

25 jan 2020, 17:11 Sport
shorttrackster schulting pakt ook ek goud op 500 meter
ANP
Suzanne Schulting heeft bij de EK shorttrack in Hongarije ook goud veroverd op de 500 meter. De 22-jarige Groningse pakte vanaf de beste startpositie meteen de kop en duldde daarna niemand meer naast zich. Achter de Italiaanse Martina Valcepina en de Poolse Natalia Maliszewska eindigde Lara van Ruijven, regerend wereldkampioene op deze afstand, als vierde.
Schulting verdedigt in Hongarije haar Europese titel allround. Ze won eerder op zaterdag goud op de 1500 meter. Haar voorsprong op de nummers twee Adrianna Fontana en haar landgenote Valcepina in het klassement na twee afstanden is groot: 68 om 21 punten.
Bij de mannen kon Itzhak de Laat net niet opnieuw op het podium eindigen. In de eindfase werd de Fries als nummer 3 nog voorbijgereden door de Rus Semen Elistratov. Het goud op de 500 meter was voor de Hongaar Shaolin Sandor Liu, die zijn broer Shaoang Liu op de sprint naar de finish versloeg. Eerder op zaterdag had De Laat op de 1500 meter nog verrassend EK-zilver veroverd, achter Shaoang Liu.
In het klassement na twee afstanden leidt Shaoang Liu met 55 punten, gevolgd door titelhouder Shaolin Sandor Liu met 36 punten en De Laat op 29 punten.
Op zondag staan nog de 1000 meter en de superfinale over 3000 meter voor het individuele klassement op het programma.