Shorttrackster Schulting verdedigt olympische titel op 1000 meter

10 feb 2022, 18:03 Sport
shorttrackster schulting verdedigt olympische titel op 1000 meter
Suzanne Schulting hoopt vrijdag bij de Spelen van Beijing haar tweede medaille te winnen. De shorttrackster verdedigt vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd in het Capital Indoor Stadium haar olympische titel op de 1000 meter. Schulting won eerder in de week een zilveren plak op de 500 meter.
Naast Schulting komen namens Nederland ook Selma Poutsma en Xandra Velzeboer in actie op de 1000 meter, waar de kwartfinales, halve finales en finale op het programma staan. De Nederlandse shorttrackmannen Itzhak de Laat, Jens van 't Wout en Dylan Hoogerwerf werken de series van de 500 meter af. De Oranje-rijders proberen zich verder op het onderdeel aflossing voor de finale te plaatsen. Sjinkie Knegt en Sven Roes zijn de overige shorttrackers die deel van dat team uitmaken.
Op de langebaan is het de beurt aan Jorrit Bergsma en Patrick Roest op de 10 kilometer. De Zweed Nils van der Poel begint als grote favoriet. Eerder won hij goud op de 5 kilometer.
Skeletonster Kimberley Bos, die medaillekandidate is, begint om 02.30 uur aan haar eerste twee heats. De derde en vierde heat zijn een dag later.