Shorttrackster Schulting wil ook olympisch goud op 1500 meter

15 feb 2022, 18:06 Sport
shorttrackster schulting wil ook olympisch goud op 1500 meter
ANP
Suzanne Schulting hoopt woensdag haar vierde olympische titel te winnen. De Nederlandse komt op de laatste dag van het shorttracktoernooi in Beijing in actie op de 1500 meter. Xandra Velzeboer en Rianne de Vries zijn de andere twee deelneemsters van TeamNL op de slotafstand, die om 12.30 uur Nederlandse tijd begint.
Schulting won eerder deze Spelen goud op de 1000 meter en met de vrouwenaflossingsploeg. Vier jaar eerder behaalde de nu 24-jarige Friezin in Pyeongchang, ook op de 1000 meter, haar eerste olympische titel.
Net als Schulting staat langebaanschaatsster Irene Schouten in Beijing voorlopig op twee olympische titels. Waar Schulting woensdag haar laatste kans heeft op een derde gouden medaille, heeft Schouten die zaterdag op de massastart.
De Nederlandse shorttrackmannen rijden woensdag de B-finale op de aflossing, nadat ze eerder een plek in de A-finale op twee duizendsten van een seconde misliepen.
Op de shorttrackers na hebben de atleten van TeamNL woensdag geen wedstrijden op het programma staan op de Olympische Spelen.