Simon Yates gaat voor winst in Giro d'Italia na podiumplek 2021

02 mei 2022, 12:57 Sport
simon yates gaat voor winst in giro ditalia na podiumplek 2021
De Brit Simon Yates zet vol in op de eindzege in de Giro d'Italia die vrijdag van start gaat. Zijn ploeg Team Bike Exchange-Jayco zegt dat het team is afgestemd op de ronde van Yates. Vorig jaar werd de 29-jarige klimmer derde achter Egan Bernal en Damiano Caruso.
In een persbericht van het team van Yates staat dat de ploeg helemaal is toegespitst op het verloop van de Ronde van Italië. De Amerikaanse en Italiaanse tijdritkampioenen Lawson Craddock en Matteo Sobrero moeten Yates bijstaan in vlakke ritten. De Australiërs Damien Howson en Lucas Hamilton staan de Brit bij in de bergen. De ploeg wordt aangevuld door wegkapitein Michael Hepburn, Callum Scotson en Chris Juul-Jensen.
"Ik ben net derde geworden in de Ronde van Asturië. Mijn twee ritzeges daar hebben me de bevestiging gegeven dat ik een goede voorbereiding heb gedraaid", aldus Yates op de website van zijn ploeg. "Ik herinner me de viering op het podium vorig jaar nog, het zou niet verkeerd zijn om dat opnieuw te doen."
De 42-jarige Spaanse renner Alejandro Valverde is samen met de Colombiaan Iván Ramiro Sosa de kopman van de Spaanse ploeg Movistar. Het is de tweede keer dat Valverde de Giro rijdt, hij werd in zijn enige eerdere deelname in 2016 derde en won een etappe. Voor de Spanjaard is dit het laatste seizoen als profrenner.
Sosa (24) is de tweede kopman. Hij reed de Giro in 2019 al eens eerder en werd toen 44e. De andere renners in de ploeg zijn de Amerikaan Will Barta en de Spanjaarden José Joaquin Rojas, Jorge Arcas, Sergio Samitier, Antonio Pedrero en Oier Lazkano.