12 dec 2020, 12:11 Sport
skier caviezel wint super g in val disere
ANP
Skiër Mauro Caviezel (32) heeft zaterdag de wereldbekerwedstrijd super-G in het Franse Val d'Isère gewonnen. Het betekende voor de Zwitser zijn eerste zege in deze cyclus. Hij is pas hersteld van een zware blessure aan een achillespees.
De Noor Adrian Smiseth Sejersted eindigde op het wegens sneeuwval ingekorte parcours als tweede (op 0,10), voor Christian Walder (0,54) uit Oostenrijk. Caviezel won het vorige seizoen het eindklassement in de wereldbeker super-G.
"Het was vorig seizoen bijna onvoorstelbaar dat ik het klassement won zonder een keer eerste in een race te eindigen", zei Caviezel. "Toch was dat een prachtig succes. Maar misschien is dit nog wel mooier. Eindelijk win ik dan eens een wedstrijd."
In de algemene stand van de wereldbeker staat de Fransman Alexis Pinturault, die zaterdag als zevende eindigde, op de eerste plaats met 276 punten. Zondag staat in Val d'Isère de eerste slalom van het seizoen op het programma.