Skiër Feuz wint afdaling in Wengen

13 jan 2018, 15:13 Sport
skier feuz wint afdaling in wengen
ANP
Beat Feuz heeft zaterdag de befaamde afdaling in het Zwitserse Wengen gewonnen. De dertigjarige Zwitser ging de Lauberhorn, de langste piste in het wereldbekercircuit, als eerste af en zijn tijd van 2 minuten en 26,50 seconden bleek uiteindelijk de beste van allemaal.
Het was voor Feuz, die regerend wereldkampioen is op de koningsdiscipline, de tweede overwinning in Wengen na zijn zege in 2012. Eerder dit seizoen schreef hij ook al de afdaling in Lake Louise op zijn naam. In totaal telt de Zwitser nu negen overwinningen in de wereldbeker.
Feuz bleef voor eigen publiek (35.000 toeschouwers) de Noorse snelheidsduivel Aksel Lund Svindal en de Oostenrijker Matthias Mayer voor. Svindal blijft, na vijf van de negen wedstrijden, met 420 punten leider in de stand om de wereldbeker op de afdaling. Feuz staat tweede met 362 punten tweede. De Noor Kjetil Jansrud is met 238 punten de nummer drie. In de algemene wereldbekerstand voert de Oostenrijker Marcel Hirscher met 874 punten de ranking aan, voor de Noor Henrik Kristoffersen met 720 punten.
Feuz en Svindal worden beschouwd als de topkandidaten voor goud op de afdaling bij de komende Winterspelen in Pyeongchang. De Zwitser won nog nooit een olympische medaille, maar hij verkeert in topvorm. ,,Ik voel me topfit en ski dit seizoen zeer goed. Ik moest als eerste naar beneden en dan weet je nooit precies hoe je het hebt gedaan, maar na de race van Svindal wist ik wel dat het goed zat'', zei Feuz.