Skiester Vonn stopt meteen na WK

01 feb 2019, 17:48 Sport
skiester vonn stopt meteen na wk
Skiester Lindsey Vonn heeft het einde van haar loopbaan aangekondigd. De Amerikaanse vedette neemt volgende week bij de wereldkampioenschappen in het Zweedse Åre voor de laatste keer aan een wedstrijd deel. ,,Ik moet accepteren dat mijn lichaam topsport niet meer toestaat'', zei de 34-jarige skiester.
Op de WK neemt Vonn deel aan de afdaling en de super-G. Daarna is het voorbij. ,,Ik ben erg emotioneel onder deze beslissing, maar het kan niet anders. Ik heb prachtige overwinningen gevierd, maar ook zware crashes meegemaakt. In alle opzichten heb ik de grens opgezocht. Het moment dat het niet meer gaat, is aangebroken.''
Vonn was al van plan na dit seizoen te stoppen. De laatste weken suggereerde ze meerdere keren dat het wel eens eerder afgelopen kon zijn. De Amerikaanse heeft vooral last van een knie.
De 34-jarige atlete won 82 keer een wedstrijd in de wereldbeker. Ze had graag het record (86) van de Zweedse legende Ingemar Stenmark nog verbeterd. Haar enige olympische titel behaalde ze in 2010 op de afdaling. Vonn werd ook nog eens twee keer wereldkampioen, in 2009 op de afdaling en de super-G.
De wereldkampioenschappen zijn van 5 tot en met 17 februari.