Snelle pitstop voor AkzoNobel in Melbourne

19 dec 2017, 11:18 Sport
snelle pitstop voor akzonobel in melbourne
ANP
Het Nederlandse zeilteam van AkzoNobel staat voor een race tegen de klok. De boot van schipper Simeon Tienpont heeft tijdens de derde etappe van de Volvo Ocean Race naar Melbourne flinke schade opgelopen. De mast en het grootzeil raakten door de harde wind beschadigd, waardoor AkzoNobel in de Zuidelijke Oceaan inmiddels achterop is geraakt bij de zes andere deelnemende zeiljachten. Het team vreest met grote vertraging aan te komen in de Australische stad, waar de zeilers slechts een paar dagen de tijd hebben om zich klaar te maken voor de volgende etappe.
,,De stop in Melbourne is sowieso al korter dan normaal en voor ons helemaal'', zegt de Australische stuurman Luke Molley, die rust heeft gekregen voor de derde etappe, maar in Melbourne weer zal opstappen voor etappe vier. ,,Het wordt voor ons een soort pitstop. Het repareren van de mast gaat zo'n drie dagen duren en het herstellen en checken van de zeilen ook.''
De eerste boot komt naar verwachting op 28 december aan in Melbourne. Vijf dagen later start de volgende etappe, die naar Hongkong voert.