Snowboarder Van der Velden bij Spelen uitgeschakeld op slopestyle

06 feb 2022, 7:33 Sport
snowboarder van der velden bij spelen uitgeschakeld op slopestyle
Snowboarder Niek van der Velden is er bij de Olympische Spelen niet in geslaagd de finale te bereiken op het onderdeel slopestyle. De 21-jarige Brabander kwam tijdens de kwalificatie op het Genting Snow Park in Zhangjiakou niet in de buurt van de beste twaalf deelnemers.
Van der Velden maakte tijdens zijn eerste run de nodige foutjes en ging vervolgens onderuit. Met zijn score van 26,51 punten kwam de atleet van TeamNL uit op de 25e plek. Aan de slopestyle deden dertig snowboarders mee.
In de tweede omloop probeerde Van der Velden alsnog een hoge score neer te zetten. Bij het vaststellen van de lijst van twaalf finalisten wordt namelijk gekeken naar de hoogste score en niet naar de totaalscore. Van der Velden kwam echter niet verder dan 46,03. Toen hij beneden aankwam, sloeg hij uit teleurstelling met beide handen op zijn helm.
Eerder deze week gaf de jonge snowboarder aan goede hoop te hebben op een kans in de eindstrijd. "Als ik kijk naar hoe mijn niveau ontwikkeld is de afgelopen jaren, dan denk ik dat ik het zeker wel in me heb om iets te laten zien wat finalewaardig is", vertelde Van der Velden, die graag revanche had willen nemen voor vier jaar geleden. In Pyeongchang zou hij zijn olympische debuut maken. Van der Velden ging echter op de laatste training voor de wedstrijd onderuit en brak zijn arm. De snowboarder stond toen enige tijd in de aandacht omdat hij van de 33 Nederlandse deelnemers de jongste was en als eerste van iedereen in actie zou komen.
Een dag eerder lukte het Melissa Peperkamp bij de vrouwen ook niet om door te dringen tot de finalewedstrijden. De 17-jarige Nederlandse kwam met de dertiende plek wel een stuk dichter in de buurt dan Van der Velden.
Van der Velden en Peperkamp doen bij de Spelen ook nog mee op het onderdeel big air.