Nadal zegt Roland Garros af en zinspeelt op einde carrière in 202

18 mei 2023, 10:28 Sport
spaanse media nadal doet niet mee aan roland garros
Rafael Nadal doet definitief niet mee aan Roland Garros. De 36-jarige Spaanse tennisser meldde tijdens een persbijeenkomst in zijn eigen tennisschool in Manacor dat hij niet voldoende is hersteld van de heupblessure, die hem al sinds januari aan de kant houdt. Nadal is recordwinnaar van het Franse open. Hij schreef het grandslamtoernooi in Parijs veertien keer op zijn naam.
Nadal zei dat hij de komende maanden niet van plan is toernooien te spelen. Het betekent dat hij ook Wimbledon mist. "Ik stel geen datum voor mijn terugkeer. Ik moet bekijken hoe mijn lichaam reageert. Ik zal proberen 100 procent klaar te zijn voor volgend jaar, en dat zal wel het laatste jaar in mijn carrière worden", aldus de Spaanse gravelspecialist, die voorzichtig openhield dat hij aan het einde van het jaar wellicht meedoet in de Daviscup.
Nadal meldde zich de afgelopen weken al af voor de graveltoernooien in Barcelona, Madrid en Rome. Ook deed hij niet mee aan de hardcourttoernooien Indian Wells en Miami. Hij kwam voor de laatste keer in actie op de Australian Open, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld.
"De blessure die ik in Australië heb opgelopen, heeft zich niet hersteld zoals ik het wilde", zei Nadal. "Ik heb onderweg mijn doelen steeds moeten bijstellen. Roland Garros betekent heel veel voor mij, dus je kunt je voorstellen hoe moeilijk het is om af te zeggen. Als ik nu zou gaan spelen, dan denk ik niet dat ik volgend jaar bij de toernooien kan zijn die ik wil spelen om afscheid te nemen van degenen die me al die jaren gesteund hebben."
Nadal won Roland Garros bij zijn debuut in 2005 voor het eerst. Vorig jaar pakte hij zijn veertiende titel door in de finale de Noor Casper Ruud te verslaan. Hij veroverde toen zijn 22e grandslamtitel en is samen met de Serviër Novak Djokovic recordhouder. Het is ook voor het eerst dat hij het toernooi in Parijs overslaat.