Spaanse tennissers schakelen Noorwegen uit in ATP Cup

03 jan 2022, 7:27 Sport
spaanse tennissers schakelen noorwegen uit in atp cup
De tennissers van Spanje hebben ook hun tweede groepsduel in de strijd om de ATP Cup gewonnen. Roberto Bautista Agut versloeg maandag in Sydney Casper Ruud, de nummer 8 van de wereld en zorgde daarmee voor een beslissende 2-0-voorsprong. Het betekende meteen de uitschakeling voor de Noren, die ook hun eerste groepsduel hadden verloren.
Spanje, dat eerder op de dag Pablo Carreño Busta zag winnen van Viktor Durasovic, speelt in de laatste groepswedstrijd van poule A tegen Servië en kan zich dan kwalificeren voor de halve finales. Servië verloor met 2-1 van Chili door een nederlaag in het beslissende dubbelspel. Beide landen hebben nu één winstpartij en één verliespartij.
Kamil Majchrzak bezorgde Polen een 1-0-voorsprong op Georgië door Alexsandre Baksji in groep D te verslaan. Nadat Hubert Hurkacz daarna te sterk was voor Aleksandre Metreveli waren de kansen op een vervolg voor Georgië in het landentoernooi verkeken. Polen kan zich woensdag bij de laatste vier voegen door Argentinië te verslaan. Ook dat land boekte maandag de tweede zege, ten koste van Griekenland, met dank aan vooral Diego Schwartzman die de nummer 4 van de wereld Stefanos Tsitsipas versloeg.
Het was voor Tsitsipas zijn eerste enkelpartij sinds een operatie aan zijn gekwetste elleboog, die hem in november dwong tot opgave in de ATP Finals. Zaterdag meldde hij zich nog af voor een singlepartij tegen Hurkacz, maar kwam hij wel uit in het dubbel.
Federico Delbonis had eerder Michail Pervolarakis verslagen. De nederlaag van Tsitsipas betekende meteen dat de Grieken kansloos zijn voor een vervolg in de ATP Cup. Hen wacht nog één groepsduel.