Spaanse tennissters met Badosa en Muguruza tegen Oranje

18 mrt 2022, 11:45 Sport
spaanse tennissters met badosa en muguruza tegen oranje
De Spaanse tennisploeg komt volgende maand op volle sterkte naar Den Bosch voor de ontmoeting met Nederland in het toernooi om de Billie Jean King Cup. Met Paula Badosa en Garbiñe Muguruza behoren twee speelsters uit de mondiale top 10 tot de Spaanse selectie.
Badosa neemt de zevende plaats in, voormalig nummer 1 van de wereld Muguruza staat twee plekken lager op de mondiale ranking. De Spaanse heeft twee grandslamtitels op zak, behaald op Roland Garros (2016) en Wimbledon (2017). De Spaanse ploeg bestaat verder uit Sara Sorribes Tormo (36e op de wereldranglijst), Nuria Parrizas Diaz (45e) en Rebeka Masarova (134e).
Begin deze week maakte Elise Tamaëla, de nieuwe captain van het Nederlandse team, haar selectie al bekend. Die bestaat uit Arantxa Rus, Lesley Pattinama-Kerkhove, debutante Arianne Hartono en dubbelspecialiste Demi Schuurs. Alleen Rus behoort in het enkelspel tot de mondiale top 100, zij staat op de 69e plaats. Inzet van het duel op 15 en 16 april op gravel in de Maaspoort in Den Bosch is deelname aan de Billie Jean Cup Finals, eind dit jaar.