Sprinters Verbij en Ntab samen naar schaatsploeg Jumbo-Visma

21 apr 2020, 11:13 Sport
sprinter ntab naar schaatsploeg jumbo visma
De sprinters Kai Verbij en Dai Dai Ntab verruilen Team Reggeborgh voor Jumbo-Visma. Beide 25-jarige schaatsers ondertekenden een contract voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie, tot aan de Olympische Spelen van 2022 in Peking.
Kjeld Nuis bewandelde vorige week juist de omgekeerde weg. De tweevoudig olympisch kampioen van de Winterspelen van 2018 ging van Jumbo-Visma naar Team Reggeborgh, dat eerder al afscheid nam van Jutta Leerdam en Koen Verweij.
Jumbo-Visma maakte dinsdag eerst de komst van Ntab bekend. Even later werd ook de transfer van Verbij, de wereldkampioen sprint van 2017, naar buiten gebracht. "Samen met Hein Otterspeer en Thomas Krol beschikken we ook volgend seizoen weer over een ijzersterke sprinttak, waarmee we op zowel nationaal als internationaal niveau kunnen meestrijden om de prijzen", aldus Orie.
"Afgelopen week was een hectische week, waarin ik de unieke mogelijkheid heb gekregen om een keuze te maken tussen de twee topploegen in het Nederlandse schaatsen", zegt Verbij. "Dat was geen gemakkelijke keuze. Echter sta ik op een belangrijk punt in mijn carrière en wil graag nog meer leren en winnen. Ik denk dat dit de beste keuze is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling om de stap juist nu te maken, twee jaar voor de Olympische Spelen."
Verbij pakte vorig jaar bij de WK afstanden in Inzell goud op de 1000 meter. Op zijn erelijst staan onder meer ook twee Europese sprinttitels. Bij de Olympische Spelen van 2018 greep Verbij naast de medailles.
Zijn teamgenoot Ntab pakte begin dit jaar bij de EK afstanden in Thialf zilver op de 500 meter, de afstand waarop hij al drie keer Nederlands kampioen werd. "Ik heb het gevoel dat deze overstap mij verder gaat helpen in mijn ontwikkeling tot een absolute topsprinter", aldus Ntab.
Jumbo-Visma trok eerder al Marcel Bosker aan, als vervanger van de gestopte Douwe de Vries. Ook sprinter Jan Smeekens besloot te stoppen. Sven Kramer, Carlijn Achtereekte, Joy Beune, Antoinette de Jong en Chris Huizinga verlengden hun contract bij de ploeg van Orie.