Sprintster Seedo uitgeschakeld in series 60 meter op WK indoor

18 mrt 2022, 11:18 Sport
sprintster seedo uitgeschakeld in series 60 meter op wk indoor
Sprintster N'ketia Seedo is bij de WK indoor in Belgrado blijven steken in de series van de 60 meter. De Nederlands kampioene op het kortste sprintnummer eindigde in haar serie op de vijfde plaats met een tijd van 7,30 seconden. Die tijd bleek net niet snel genoeg om door te gaan naar de halve finales.
De eerste drie uit iedere serie plaatsten zich automatisch, samen met zes vrouwen die daarna de beste tijden klokten (tijdsnelsten). Seedo, die in Belgrado debuteert op een groot internationaal toernooi bij de senioren, bleef daar één honderdste van een seconde van verwijderd. De Deense Ida Karstoft ging met 7,29 wel door. De Amerikaanse Mikiah Brisco was de snelste in de ochtend met 7,03.
Seedo veroverde vorige maand in Apeldoorn haar tweede Nederlandse titel op de 60 meter in 7,25. De limiet voor deelname aan de WK indoor stond op 7,30.
Op de 400 meter bleef Isayah Boers ook steken in de series. Hij eindigde in zijn heat als vierde in 47,07 en kwam daarmee ook niet in de buurt van de tijdsnelsten. De 22-jarige Boers, die een Jamaicaanse moeder heeft, had bij de beste twee moeten zitten om rechtstreeks door te gaan.
Boers had zich met een scherpe tijd van 46,21 geplaatst voor zijn eerste grote toernooi. Liemarvin Bonevacia, de snelste Europeaan van dit jaar op de 400 meter met 45,48, liep een dag voor de WK indoor een hamstringblessure op en moest zich afmelden. Bonevacia haalde vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio de finale van de 400 meter. Hij eindigde daarin als achtste en laatste. Met de estafetteploeg pakte hij zilver op de 4x400 meter.