Steenhuis verliest in kwartfinales en gaat naar herkansingen

29 jul 2021, 5:17 Sport
steenhuis naar kwartfinales olympisch judotoernooi
Judoka Guusje Steenhuis is op de Olympische Spelen in de kwartfinales uitgeschakeld. De 28-jarige Steenhuis verloor bij de laatste acht van de klasse tot 78 kilogram op straffen van de Zuid-Koreaanse Yoon Hyun-ji. Steenhuis is de nummer 5 van de wereld, Yoon staat achttien plekken lager op de ranglijst.
De Nederlandse debutante had al vrij snel twee shido's achter haar naam staan en in de verlenging kwam daar een derde bij; einde wedstrijd. Straffen kunnen onder meer worden toegekend voor inactief judo of onnodig naar de grond duiken. Na de tweede straf van Steenhuis ondernam de Koreaanse weinig en probeerde de Nederlandse tevergeefs met agressief judo te scoren.
Eerder op de dag had Steenhuis in de achtste finales gewonnen van de Oekraïense Anastasiya Turchyn. Dat was haar eerste wedstrijd op olympisch niveau ooit.
Later op de dag komt Steenhuis in actie in de herkansingen. Ze strijdt dan met de drie andere verliezers van de kwartfinales en de twee verliezers van de halve finales om twee bronzen plakken.
Donderdag maakte bij de mannen Michael Korrel zijn opwachting in de klasse tot 100 kilogram. De debutant werd in de eerste ronde uitgeschakeld.
Sanne van Dijke bezorgde de Nederlandse judoploeg in Tokio woensdag de eerste olympische medaille. Ze pakte brons in de klasse tot 70 kilogram.