Strade Bianche heropent WorldTour voor wielrenners

01 aug 2020, 4:09 Sport
strade bianche heropent worldtour voor wielrenners
ANP
Na de noodgedwongen pauze vanwege het coronavirus gaat de UCI WorldTour voor het wielerpeloton weer verder met de Strade Bianche. De koers over deels onverharde wegen wordt pas voor de veertiende keer verreden, maar heeft inmiddels al veel status. Vorig jaar won de Fransman Julian Alaphilippe, terwijl bij de vrouwen de afgelopen twee jaar Nederlandse rensters zegevierden: in 2018 Anna van der Breggen en een jaar later Annemiek van Vleuten.
De vrouwen starten om 12.00 uur en arriveren na een koers over 136 kilometer rond 16.00 uur in Siena. Rond het middaguur zijn de mannen al onderweg voor een strijd over 184 kilometer. Over elf grindstroken telt het parcours in totaal 63 kilometer onverharde wegen. Behalve Alaphilippe wordt zeker Mathieu van der Poel voorin verwacht. Wout van Aert, de kopman van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, behoort ook tot de kanshebbers. De Belg werd al twee keer derde.
Er worden hoge temperaturen verwacht in Toscane, waar de renners na al die grindstroken kort voor de finish nog de Via Santa Caterina wacht, een klimmetje met een maximaal stijgingspercentage van 16 procent. De aankomst van de mannen wordt rond 18.30 uur verwacht.
De Strade Bianche zou eigenlijk op 7 maart plaatsvinden, maar de uitbraak van het coronavirus voorkwam dat.