Stroetinga wint marathon in Thialf

06 jan 2018, 22:22 Sport
stroetinga wint marathon in thialf
ANP
Arjan Stroetinga heeft zaterdag in Thialf de tiende wedstrijd van dit seizoen om de KPN Marathon Cup gewonnen. De 36-jarige Fries was na 127 ronden de sterkste in de sprint en vierde zijn eerste overwinning van dit seizoen. Klassementsleider Sjoerd den Hertog moest genoegen nemen met de tweede plaats, Robert Post kwam als derde over de streep.
Met Sven Kramer en Jorrit Bergsma reden in Thialf twee schaatsers mee die volgende maand op jacht gaan naar olympisch eremetaal op de Spelen in Pyeongchang. De twee Friese stayers gaven de marathon in Thialf de voorkeur boven de EK afstanden in Kolomna. ,,Ach ja, dit was dichter bij huis'', zei Kramer lachend. ,,Het ging eigenlijk best goed. Ik schrok toen ik op een bepaald moment ineens in de kopgroep zat, dat was ook weer niet de bedoeling.''
Bij de vrouwen zegevierde Irene Schouten. De 25-jarige schaatsster, die op nieuwjaarsdag in Utrecht de Nederlandse marathontitel op kunstijs veroverde, was na tachtig ronden de sterkste in de sprint. Iris van der Stelt eindigde als vijfde, maar behield de leiding in het klassement.