Stroeve start golfer Luiten op Wentworth

24 mei 2018, 16:56 Sport
stroeve start golfer luiten op wentworth
ANP
Golfer Joost Luiten heeft na zijn mislukte optreden vorige week in de Belgian Knockout zijn draai nog niet gevonden. Ook in de eerste ronde van het BMW PGA Championship nabij Londen liep het niet naar wens. De Rotterdammer noteerde op de golfbaan van Wentworth 73 slagen, 1 boven par. Hij zette vijf bogeys tegenover vier birdies en bezet in de tussenstand de gedeelde 73e positie.
Zijn achterstand op koploper Lucas Bjellegaard is acht slagen. De Deen maakte negen birdies en kwam uit op 65 slagen. De Zuid-Afrikanen Dean Burmeister en Darren Fichardt volgen op één slag. Het toernooi op Wentworth is een van de toonaangevende op de Europese Tour met een prijzengeld van 6 miljoen euro.
Luiten vond zelf dat hij niet zo slecht had gespeeld. ,,Ik wist mezelf te weinig belonen op de greens'', meldde hij op zijn website. Bovendien schoot het bij de afslag op hole 16 in zijn onderrug. ,,Dus de laatste drie holes waren lang. De putt voor eagle op hole 18 van 6 zes meter bleef op de rand liggen, maar de birdie was lekker'', aldus Luiten, die een bezoek aan de fysiotherapeut aankondigde. ,,Hopelijk is de rug vrijdag weer beter en valt het mee.''