Succescoach Mijnders verlaat roeibond

08 nov 2018, 10:14 Sport
succescoach mijnders verlaat roeibond
Bondscoach René Mijnders verlaat na een jarenlang dienstverband de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). Tijdens zijn lange loopbaan behaalde hij tal van successen voor het Nederlandse roeien, waaronder het olympisch goud van de Holland Acht in Atlanta 1996.
De 63-jarige Mijnders moest in 2013 wegens ziekte tijdelijk een stap terugdoen, maar fungeerde vanaf 2015 weer als bondscoach. ,,Ik merk dat mijn energieniveau niet meer hetzelfde is als voorheen. Op een gegeven moment moet je constateren dat dit onvoldoende is om nog langer topsport te bedrijven op het hoogste niveau. Dat moment is nu aangebroken'', licht hij toe.
Mijnders heeft bij de roeibond gewerkt als coach en technisch directeur. Onder zijn leiding behaalden Nederlandse boten tientallen medailles op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. ,,Ik kijk met veel voldoening terug op de vele mooie jaren die ik bij de roeibond heb gekend. Er staan zeer talentvolle coaches klaar om het stokje over te nemen en ik wens de roeiers en allen die hierbij betrokken zijn alle succes op weg naar de Spelen in Tokio en verder.''