Supercup voor kampioenen Orion en Sliedrecht

06 okt 2019, 16:49 Sport
supercup voor kampioenen orion en sliedrecht
De volleyballers van Orion hebben voor eigen publiek in Doetinchem de Supercup veroverd. De landskampioen versloeg bekerwinnaar Dynamo in vijf sets: 23-25 25-18 23-25 26-24 15-13. Dynamo kreeg in de vierde set een matchpoint, maar de ploeg uit Apeldoorn gaf de winst alsnog uit handen.
Bij Dynamo maakte Jeroen Rauwerdink zijn rentree, 11 jaar nadat hij uit Apeldoorn was vertrokken. De 337-voudig international van Oranje keerde na omzwervingen door Europa in de zomer terug bij Dynamo. Rauwerdink kon niet voorkomen dat zijn ploeg naast de eerste prijs van het seizoen greep. "Deze prijs smaakt naar meer", zei captain Pim Kamps van Orion. "We hebben vier sterke teams in de Eredivisie, we gaan zien wie dit jaar de sterkste zal zijn."
Een dag eerder pakte Sliedrecht voor het derde jaar op rij de Supercup bij de vrouwen. De ploeg van coach Vera Koenen was veel te sterk voor Apollo 8: 25-21 25-23 25-18. Sliedrecht veroverde afgelopen seizoen alle prijzen in eigen land: de Supercup, de nationale beker en de landstitel.
In de bekerfinale waren de volleybalsters uit Zuid-Holland toen in drie sets te sterk voor Apollo 8. Als verliezend finalist mocht de ploeg uit Borne zaterdag ook strijden om de Supercup, maar weer was Sliedrecht veel te sterk. "Een prijs winnen is altijd leuk, dat blijft genieten", zei aanvoerster Carlijn Ghijssen-Jans.