Swiatek met primeur tegen Sakkari naar tennisfinale in Doha

25 feb 2022, 19:08 Sport
swiatek met primeur tegen sakkari naar tennisfinale in doha
De Poolse tennisster Iga Swiatek verloor vorig jaar drie keer van Maria Sakkari, maar vrijdag in Doha wist ze de Griekse voor het eerst te verslaan. De 20-jarige Poolse bereikte zo de finale van het WTA-toernooi, waarin ze het opneemt tegen Anett Kontaveit. De Estse nummer 7 van de wereld schreef onlangs al het toernooi van Sint-Petersburg op haar naam en gaat voor haar tweede titel op rij.
Swiatek verloor afgelopen seizoen in de kwartfinales van Roland Garros als titelverdedigster van Sakkari. Ook op het toernooi van Ostrava en op de WTA Finals moest ze het afleggen tegen de 26-jarige Griekse, de huidige nummer 6 van de wereld. In Doha versloeg Swiatek, achtste op de mondiale ranking, haar 'angstgegner' met 6-4 6-3. Kontaveit bereikte de eindstrijd met een zege op Jelena Ostapenko uit Letland: 6-1 6-4.
Swiatek hoopt zaterdag haar vierde WTA-titel binnen te halen. Kontaveit (26) staat op zes toernooizeges op de WTA Tour, waarvan ze er vier vorig jaar behaalde. In de onderlinge ontmoetingen tussen Swiatek en Kontaveit is de stand 2-2.