Teamgenoot van Verstappen krijgt gridstraf in Texas

21 okt 2022, 21:56 Sport
teamgenoot van verstappen krijgt gridstraf in texas
De Mexicaanse Formule 1-coureur Sergio Pérez van Red Bull moet bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten vijf plaatsen naar achteren op de startopstelling. De teamgenoot van Max Verstappen heeft een nieuwe verbrandingsmotor in zijn auto gekregen, zijn vijfde al van dit seizoen. Coureurs die meer dan drie motoren per seizoen gebruiken, krijgen een gridstraf.
Ook de Chinees Zhou Guanyu (Alfa Romeo) gebruikt in Austin zijn vijfde motor van dit jaar. Hij wordt net als Pérez na de kwalificatie van zaterdag vijf plekken teruggezet op de startvolgorde voor de race van zondag.
Verstappen verzekerde zich twee weken geleden in Japan al van zijn tweede wereldtitel. De 25-jarige Nederlander hoopt in Texas met Red Bull ook de wereldtitel bij de constructeurs binnen te halen. Verstappen en Pérez moeten dan na de race nog minimaal 147 punten voorsprong hebben op de Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Red Bull staat nu 165 punten voor op Ferrari.
Verstappen wil zelf in de resterende vier grands prix het recordaantal overwinningen in één jaar op zijn naam krijgen. De kopman van Red Bull won dit seizoen al twaalf races, het record staat met dertien overwinningen op naam van de Duitsers Michael Schumacher en Sebastian Vettel.