Technisch directeur Bijl legt functie bij hockeybond neer

02 mei 2022, 10:19 Sport
technisch directeur bijl legt functie bij hockeybond neer
ANP
Technisch directeur Jeroen Bijl heeft besloten hockeybond KNHB te verlaten. Hij was vier jaar lang in dienst bij de bond.
"Het is duidelijk dat wij na de Olympische Spelen in Tokio binnen bij de vrouwen in een stevig proces terecht zijn gekomen. Inmiddels zijn er diverse stappen gezet, zowel door de speelsters en staf als door de KNHB. De situatie rond de vrouwen is echter nog steeds erg precair waarbij ik het gevoel heb dat ik mijn rol als technisch directeur, op de manier zoals ik die in een topsportcontext voor me zie, niet goed meer in kan vullen. Ik vind dat je dan trouw aan jezelf moet blijven en daarom heb ik besloten mijn functie per direct neer te leggen", licht Bijl (55) zijn besluit toe.
Eind maart erkende de KNHB dat het het prestatieklimaat bij het nationale vrouwenteam niet veilig is geweest. Veel speelsters ervoeren selectiedruk en "onprettige, kwetsende en dubbelzinnige interacties in relatie tot de bondscoach". Die cultuur leidde tot het ontstaan van "een situatie waarin een aanzienlijk deel van de speelsters, maar ook enkele stafleden, (grote) druk, onzekerheid en angsten hebben ervaren".