Ten Brinke klimt naar tweede plaats

08 jan 2019, 16:32 Sport
ten brinke klimt naar tweede plaats
ANP
De Nederlandse autocoureur Bernhard ten Brinke is als derde geëindigd in de tweede etappe van de Dakar Rally. Hij moest in zijn Toyota alleen de Franse ritwinnaar Sébastien Loeb en de Spanjaard Nani Roma voorlaten. ,,Het liep heel erg goed", zei Ten Brinke aan de finish. ,,Ik ben blij dat we onze snelheid hebben omgezet in een goed resultaat."
Ten Brinke, achtste in de eerste etappe, klom naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Hij heeft een achterstand van slechts 28 seconden op Giniel de Villiers uit Zuid-Afrika. De tweede etappe leidde de deelnemers over een parcours van 342 kilometer van Pisco naar San Juan de Marcona in Peru.
Bij de motoren ging de zege naar Matthias Walkner. De Oostenrijker finishte voor de Amerikaan Ricky Brabec en Joan Barreda, de Spaanse winnaar van de eerste etappe die de leiding in het algemeen klassement behoudt. Walkner staat tweede, op anderhalve minuut.
De 41e editie van de befaamde woestijnrally wordt volledig in Peru afgewerkt. Volgende week donderdag keert de karavaan in de tiende en laatste etappe terug in Lima. Komende zaterdag is de enige rustdag, in Arequipa. Circa 70 procent van het gehele parcours bestaat uit duinen en zand. De organisatie staat voor de eerste keer toe dat vroege uitvallers na de rustdag opnieuw van start mogen gaan.