Tennisser Fritz trekt stand weer gelijk in Laver Cup

24 sep 2022, 17:04 Sport
tennisser berrettini zet europa op voorsprong in laver cup
Tennisser Taylor Fritz heeft de stand in de Laver Cup weer gelijkgetrokken. De Amerikaan versloeg in de tweede partij van de dag in The O2 in Londen de Brit Cameron Norrie in de matchtiebreak: 6-1 4-6 10-8. Eerder op de middag had Matteo Berrettini uit Italië Team Europa op voorsprong gezet met een zege op de Canadees Félix Auger-Aliassime.
De Amerikaanse tennisser Fritz zag na een snelle eerste set Norrie terugkomen in de tweede set. De Brit pakte een break, maar leverde zijn voorsprong ook weer in. Met een tweede break won hij alsnog de set. In de matchtiebreak was de Amerikaan toch sterker.
Berrettini versloeg Auger-Aliassime ook in een matchtiebreak: 7-6 (11) 4-6 10-7. De Italiaanse nummer 15 van de wereldranglijst won de eerste set na een lange tiebreak: 13-11. De Canadees, die twee plekken hoger staat, nam een break voorsprong in de tweede set en hield die ook vast. In de matchtiebreak pakte Berrettini een 'minibreak'. Op 9-7 kreeg hij zijn eerste matchpoint en zag tegenstander Auger-Aliassime de bal uitslaan.
Na de eerste dag stond het 2-2 tussen Team Europa van captain Björn Borg en Team wereld van captain John McEnroe. Op de tweede dag levert een zege 2 punten op. Daarom is de stand na zes partijen 4-4.