Tennisser Del Potro mist ook Australian Open

11 jan 2020, 9:17 Sport
tennisser del potro mist ook australian open
De Argentijnse tennisser Juan Martin Del Potro mist ook de Australian Open. De 31-jarige Del Potro staat al sinds afgelopen zomer aan de kant vanwege een zware knieblessure. De Argentijn liep op Queen's een breuk in zijn rechterknieschijf op.
De revalidatie neemt meer tijd in beslag dan gedacht. Del Potro ontbrak al op Wimbledon en de US Open en hij moet nu ook het eerste grandslamtoernooi van 2020 overslaan. "We wensen je het beste met je herstel, hopelijk zien we je snel terug in Australië", schreef de organisatie van de Australian Open in een bericht op Twitter over de afmelding van Del Potro, die twee keer de kwartfinales haalde in Melbourne.
De lange Argentijn, in 2009 winnaar van de US Open, behoorde een jaar geleden nog tot de top 5 van de wereldranglijst. Del Potro is nu afgezakt naar plek 120. Eerder meldden onder anderen Kei Nishikori en Andy Murray zich vanwege fysieke problemen af voor de Australian Open.
Niet alleen Del Potro haakte zaterdag af, de organisatie kreeg ook een afmelding binnen van Richard Gasquet. De 33-jarige Fransman, die door fysieke problemen een teleurstellend jaar achter de rug heeft, kampt net als de Argentijn met een knieblessure. De voormalige top 10-speler en winnaar van vijftien ATP-titels is afgezakt naar de zestigste plaats op de wereldranglijst. Zijn landgenoot Lucas Pouille, di