Tennisser Djokovic heeft zin in rentree in Dubai

18 feb 2022, 7:13 Sport
tennisser djokovic heeft zin in rentree in dubai
Tennisser Novak Djokovic keert komende week in Dubai terug op de ATP Tour. De nummer 1 van de wereld begint Dubai aan zijn seizoen, enkele weken later dan de bedoeling was. Djokovic wilde in januari meedoen aan de Australian Open, maar na een juridische strijd met de Australische overheid over zijn visum moest de Serviër een dag voor de start van het grandslamtoernooi Australië verlaten.
"Ik mis het tennis, na alles wat er gebeurd is", zei de 34-jarige Serviër tijdens een bezoek aan de wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai, samen met zijn vrouw Jelena. "Ik kijk er naar uit om maandag weer op de baan te staan, ik heb er zin in."
Djokovic dacht begin dit jaar ook zonder vaccinatie tegen het coronavirus te kunnen meedoen aan de Australian Open. De twintigvoudig grandslamwinnaar had een medische vrijstelling gekregen, maar de Australische autoriteiten trokken desondanks zijn visum in. Na een dagenlange opsluiting in een quarantainehotel en twee rechtszaken moest Djokovic het land verlaten. Bij afwezigheid van de titelverdediger veroverde de Spanjaard Rafael Nadal in Melbourne zijn 21e grandslamtitel.
Djokovic won het ATP-toernooi van Dubai vijf keer, voor het laatst in 2020. Vorig jaar zegevierde de Rus Aslan Karatsev. In de Verenigde Arabische Emiraten is het niet verplicht om gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus om het land in te mogen.