Tennisser Djokovic ligt in Tokio op schema

29 jul 2021, 13:24 Sport
tennisser djokovic ligt in tokio op schema
ANP
Tennisser Novak Djokovic ligt op het olympisch toernooi van Tokio voorlopig op schema. De Servische nummer een van de wereld versloeg donderdag met gemak de Japanner Kei Nishikori. In de kwartfinales gunde hij zijn tegenstander slechts twee games, 6-2 6-0.
Djokovic is in de Japanse hoofdstad op weg naar een zogenoemde Golden Slam. Eerder dit jaar schreef hij de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon al bij op zijn naam. Om de Golden Slam te verwezenlijken, moet hij het olympisch toernooi en de US Open, het resterende grandslamtoernooi later dit jaar, nog zien te winnen.
Pablo Carreno Busta versloeg de Rus Daniil Medvedev. Dat deed de Spanjaard tegen de nummer 2 van de wereld in twee sets, 6-2 7-6 (5). De 30-jarige Carreno Busta speelt in de halve finale tegen opnieuw een Rus, Karen Chatsjanov. Die versloeg eerder de Fransman Ugo Humbert. Djokovic treft in de andere halve finale de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev, die eenvoudig met 6-4 6-1 won van de Fransman Jérémy Chardy.