Tennisser Djokovic naar derde ronde in Melbourne

10 feb 2021, 8:30 Sport
tennisser djokovic naar derde ronde in melbourne
Tennisser Novak Djokovic heeft de derde ronde van de Australian Open bereikt. Helemaal vanzelf ging dat niet. De Servische favoriet, eerste van de plaatsingslijst, verspeelde een set tegen de Amerikaan Frances Tiafoe: 6-3 6-7 (3) 7-6 (2) 6-3.
De achtvoudig kampioen had in de eerste ronde tegen de Fransman Jérémy Chardy slechts zes games afgestaan: 6-3 6-1 6-2. Djokovic won de laatste twee edities van de Australian Open.
"Het was bijzonder zwaar", zei Djokovic. "De omstandigheden waren bovendien zeer lastig. Vooral de hitte was heel vervelend soms. Maar ongetwijfeld had mijn tegenstander daar ook last van."
Vol lof was hij over Tiafoe. "Ik moet Frances een compliment maken. Mede door hem is het een geweldige partij geworden. Als ik zou mogen kiezen heb ik dit soort zware wedstrijden het liefst in de openingsweek. In de tweede week zou het wel heel veel kracht kosten."
De Oostenrijker Dominic Thiem, de nummer 3 van de wereld, had niet veel moeite met Dominik Köpfer. Hij versloeg de Duitser in drie sets: 6-4 6-0 6-2. Thiem had daarvoor een uur en 40 minuten nodig.