Tennisser Draper overtuigend naar halve finale US Open

04 sep , 20:23 Sport
anp040924242 1
NEW YORK (ANP) - Jack Draper blijft zijn beste tennis spelen op de US Open. De 22-jarige Brit stond ook geen set af in zijn kwartfinale tegen de Australiër Alex De Minaur: 6-3 7-5 6-2.
Draper staat voor het eerst in een halve finale van een grandslamtoernooi. Hij verloor in de derde ronde ook al geen set van Botic van de Zandschulp, die in de tweede ronde nog had gestunt tegen de Spaanse topper Carlos Alcaraz. De Engelsman verloor slechts zes games in zijn achtste finale tegen de Tsjech Tomas Machac (6-3 6-1 6-2).
Draper staat in de halve finale voor een grote uitdaging. Hij moet het dan opnemen tegen de als eerste geplaatste Italiaan Jannik Sinner of Daniil Medvedev, de Russische nummer 5 van de wereldranglijst.
Voor De Minaur was het lang onzeker of hij aan de US Open kon deelnemen. De 25-jarige Australiër trok zich in juli op Wimbledon terug uit de kwartfinale tegen Novak Djokovic, nadat hij een heupblessure had opgelopen. Hij meldde zich daarna ook af voor het enkelspel op de Olympische Spelen in Parijs. Voorafgaand aan Wimbledon had De Minaur nog het grastoernooi van Rosmalen op zijn naam geschreven.