Tennisser Griekspoor loopt halve eindstrijd mis in Marrakech

07 apr 2023, 17:09 Sport
tennisser griekspoor loopt halve eindstrijd mis in marrakech
ANP
Het is tennisser Tallon Griekspoor niet gelukt zich te plaatsen voor de halve eindstrijd van het ATP-toernooi van Marrakech. De nummer 35 van de wereld, als vierde geplaatst op het graveltoernooi in Marokko, verloor met 6-3 2-6 6-2 van Roberto Carballés Baena. De 30-jarige Spanjaard is de mondiale nummer 82.
In totaal vonden er in de 2 uur en 9 minuten durende wedstrijd elf servicebreaks plaats. Griekspoor werd liefst zes keer gebroken.
Griekspoor (26) plaatste direct in de eerste game een servicebreak op love, zonder een punt af te staan. Het bleek niet de opmaat voor een eenvoudig zege, want hij verloor vervolgens de vijf daaropvolgende games. Het werd nog 5-3 en de Nederlander kreeg de kans op 5-4 te komen, maar een breakpoint was na een lange slagenwisseling niet aan hem besteed.
In de tweede set liep Griekspoor uit naar 3-0 en hij haalde de set overtuigend binnen. De openingsfase van de derde set was wederom rommelig en de eerste drie games waren allemaal servicebreaks. Griekspoor speelde wisselvallig en wisselde fraaie winners af met afzwaaiers, tot zijn eigen frustratie. Toen hij met 5-2 achter kwam, sloeg hij hard met zijn racket op de grond. Een game later droop hij gedesillusioneerd af.
Griekspoor liep in de voorbereiding van het gravelseizoen een enkelblessure op. Hij moet een operatie ondergaan, maar die hoopt hij uit te kunnen stellen tot na het gravelseizoen. De nummer 2 van Nederland reist nu door naar Monte Carlo voor het masterstoernooi van volgende week.
Botic van de Zandschulp verloor in Marrakech al in de tweede ronde. Hij had net als Griekspoor een bye in de openingsronde.