Haase en Van Rijthoven door in kwalificaties Australian Open

10 jan 2022, 7:25 Sport
tennisser haase door in kwalificatietoernooi australian open
De tennissers Robin Haase en Tim van Rijthoven hebben de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open doorstaan. De 34-jarige Hagenaar won in drie sets van de Slowaak Andrej Martin, die als eerste was geplaatst (6-0 4-6 7-5). Van Rijthoven versloeg de Argentijn Facundo Mena in twee sets: 6-4 6-3.
Haase, die is afgezakt naar de 229e plaats op de wereldranglijst, had 1 uur en 47 minuten nodig om Martin te verslaan. De 34-jarige Nederlander won de eerste set overtuigend met 6-0, maar verloor de tweede met 6-4. In de derde en beslissende set kwam Haase met 5-0 voor, maar liet hij zijn tegenstander tot 5-5 terugkomen. Hij herpakte zich en wist met winst in de volgende twee games alsnog de set met 7-5 en daarmee de partij te winnen.
In de tweede ronde van de kwalificaties treft Haase de Kazach Michail Koekoesjkin. De 24-jarige Van Rijthoven, nummer 258 van de wereld, gaat het opnemen tegen de als achtste geplaatste Yannick Hanfmann uit Duitsland.
Drie overwinningen geven recht op een plek in het hoofdtoernooi, dat op maandag 17 januari begint. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn op basis van hun posities op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten.
Dinsdag komen in de kwalificaties Jesper de Jong, Lesley Pattinama-Kerkhove, Arianne Hartono, Indy de Vroome en Richèl Hogenkamp in actie in Melbourne.