Tennisser Koolhof naar tweede ronde dubbelspel in Melbourne

11 feb 2021, 7:30 Sport
tennisser koolhof naar tweede ronde dubbelspel in melbourne
Dubbelspecialist Wesley Koolhof heeft zich met zijn Poolse partner Lukasz Kubot verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Australian Open. Koolhof en Kubot waren in Melbourne met 6-3 6-4 te sterk voor Ariel Behar uit Uruguay en de Ecuadoraan Gonzalo Escobar.
Het is het eerste grandslamtoernooi voor het duo Koolhof/Kubot, dat als vierde geplaatst is. Koolhof vormde vorig jaar een koppel met Nikola Mektic uit Kroatië, maar aan die samenwerking kwam eind vorig jaar een einde.
In de volgende ronde nemen Koolhof en Kubot het mogelijk op tegen Nick Kyrgios, die een duo vormt met zijn landgenoot Thanasi Kokkinakis. De Australiërs moeten eerst nog de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris en Julian Knowle uit Oostenrijk zien te verslaan.
In aanloop naar de Australian Open verloor Koolhof/Kubot op een van de voorbereidingstoernooien in de kwartfinales.
In het vrouwendubbelspel bereikte ook Demi Schuurs de tweede ronde. De nummer 12 van de wereld in het dubbelspel, die samen met de Amerikaanse Nicole Melichar speelt, zag Fiona Ferro uit Frankrijk en Jil Teichmann uit Zwitserland halverwege de eerste set opgeven. Schuurs en Melichar leidden met 3-2.
Debutante Rosalie van der Hoek won met haar Amerikaanse partner Bernarda Pera met 3-6 6-3 7-5 van de als vijftiende geplaatste Russische combinatie Blinkova/Koedermetova.