Tennisser Koolhof weer stapje dichter bij eerste grandslamtitel

02 jun 2023, 13:32 Sport
tennisser koolhof weer stapje dichter bij eerste grandslamtitel
Tennisser Wesley Koolhof is weer een stapje dichter bij zijn eerste grandslamtitel in het mannendubbelspel gekomen. De nummer 1 van de wereld bereikte samen met de Brit Neal Skupski de derde ronde van Roland Garros door de Argentijn Pedro Cachin en Wu Yibing uit China te verslaan: 6-4 6-2.
De 34-jarige Koolhof is weliswaar al enige tijd de beste dubbelspeler ter wereld, een eindzege op een grandslamtoernooi heeft hij nog niet op zijn palmares staan. In 2020 en vorig jaar reikte hij tot de eindstrijd op de US Open.
Vorig jaar was Koolhof op Roland Garros wel het beste in het gemengd dubbelspel, samen met de Japanse Ena Shibahara. Koolhof besloot zijn titel dit jaar niet te verdedigen. "Ik wil graag de volle focus op het mannendubbelspel en mijn krachten sparen", zei Koolhof. "Die grandslamtitel bij de mannen is nu mijn grote doel."
In de derde ronde nemen Koolhof en Skupski het op tegen de Kazach Aleksandr Nedovjesov en Miguel Ángel Reyes-Varela uit Mexico.
Ook Matwé Middelkoop wist zich, samen met zijn Duitse partner Andreas Mies, bij de laatste zestien koppels te scharen. Middelkoop en Mies, als twaalfde geplaatst, versloegen de Fransen Jonathan Eysseric en Harold Mayot met 7-5 6-3. Middelkoop haalde vorig jaar de halve finales in Parijs, samen met de Indiër Rohan Bopanna.
Demi Schuurs verzekerde zich met overtuiging van een plek in de derde ronde van het vrouwendubbelspel. Samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk was ze met 6-2 6-2 veel te sterk voor de Italiaanse speelsters Jasmine Paolini en Martina Trevisan. Schuurs en Krawczyk zijn als vijfde geplaatst op Roland Garros.
De 29-jarige Schuurs is op Roland Garros nog nooit voorbij de derde ronde gekomen. Op de drie andere grand slams was ze al eens kwartfinaliste.