Tennisser Medvedev boekt in Rome twintigste toernooizege

21 mei 2023, 19:43 Sport
tennisser medvedev boekt in rome twintigste toernooizege
De Russische tennisser Daniil Medvedev heeft het masterstoernooi van Rome gewonnen. De als derde geplaatste Medvedev was in de finale in twee sets te sterk voor de Deen Holger Rune: 7-5 7-5. De nummer 7 van de plaatsingslijst had eerder de Servische titelverdediger Novak Djokovic uitgeschakeld.
Medvedev benutte na ruim 1 uur en 40 minuten tennis op het Romeinse gravel zijn tweede matchpoint. Voor de tegenwoordig bebaarde Rus was het zijn twintigste toernooizege. Vijf daarvan behaalde hij dit jaar met zeges in Rotterdam, Doha. Dubai, Miami en nu dus Rome.
Medvedev begroette zijn eerste winst op een graveltoernooi met een glimlach. "Liefde zal het niet worden, maar na vandaag noem ik het wel vriendschap", omschreef hij zijn relatie met het gemalen baksteen.
Kwartfinales
De Russische tennisser zal na de toernooizege stijgen naar de tweede plaats op de wereldranglijst achter de nieuwe lijstaanvoerder Carlos Alcaraz. Djokovic zakt door zijn uitschakeling in de kwartfinales naar de derde plek. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik een masterstoernooi op gravel zou kunnen winnen, want meestal had ik een hekel aan de ondergrond", zei hij. "Ik voelde me er niet goed op en niets lukte."
Medvedev merkte in de aanloop naar Rome al dat het beter ging. "Hier voelde ik me tijdens de training al geweldig. Maar dan moet je het nog opnemen tegen de sterkste tegenstanders in de wereld. Ik ben heel blij dat me dat gelukt is en dat ik voor mezelf en iedereen heb bewezen dat ik daartoe in staat ben."
De Rus ziet voordelen aan zijn stijging op de wereldranglijst. "Ik denk dat het beter is om tweede te staan. Carlos en ik zullen elkaar niet kunnen tegenkomen voor de finale en er is een kans van 50 procent dat Novak niet aan mijn kant van het schema zit", zei Medvedev over het grandslamtoernooi in Parijs. "Maar dat gezegd hebbende, ik ben nog niet verder geraakt dan de kwartfinales op Roland Garros."