Tennisser Medvedev overtuigend winnaar masterstoernooi Toronto

16 aug 2021, 1:50 Sport
tennisser medvedev overtuigend winnaar masterstoernooi toronto
De Russische tennisser Daniil Medvedev heeft zijn favorietenrol voor de titel op het masterstoernooi van Toronto helemaal waargemaakt. De als eerste geplaatste Rus rekende relatief eenvoudig, binnen anderhalf uur, af met de Amerikaanse nummer 32 van de wereld Reilly Opelka: 6-4 6-3.
In de eerste set was Medvedev, de eerste die breakpoints moest toestaan, maar hij werkte ze alle drie weg. Bij het eerste breakpunt op de service van de 2,11 meter lange Amerikaan sloeg de nummer 2 van de wereld meteen toe.
In de tweede set bleef de Amerikaan met zijn harde services volharden in zijn alles-of-niets spel. Dat leverde hem soms fraaie punten op, maar daarbij maakte hij ook onnodige fouten. Medvedev speelde degelijk, haalde veel ogenschijnlijke winners van Opelka terug en maakte vrij weinig fouten.
Medvedev behaalde zondag zijn vierde titel van het seizoen. Hij won eerder met Rusland de ATP Cup en won solo de toernooien van Marseille en Mallorca. De verassende finalist Opelka bereikte de finale ten koste van de als derde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas, die hij een dag eerder in een lange driesetter versloeg.