Tennisser Murray knokt zich in opnieuw vijf sets naar derde ronde

19 jan 2023, 18:19 Sport
tennisser murray knokt zich in opnieuw vijf sets naar derde ronde
ANP
Tennisser Andy Murray heeft zich naar de derde ronde van de Australian Open geknokt. De 35-jarige Schot versloeg de Australiër Thanasi Kokkinakis in vijf sets: 4-6 6-7 (4) 7-6 (5) 6-3 7-5. De wedstrijd duurde maar liefst 5 uur en 50 minuten. Beide tennissers stapten even na 04.00 uur 's nachts plaatselijke tijd van de baan in Melbourne.
De vijfvoudig finalist van de Australian Open stuit in de derde ronde op de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Murray speelde in de eerste ronde ook al een vijfsetter. Hij klopte Matteo Berrettini na 4 uur en 49 minuten: 6-3 6-3 4-6 6-7 (7) 7-6 (6). De Italiaan was als dertiende geplaatst. Murray overleefde in die wedstrijd een wedstrijdpunt.
Murray, drievoudig winnaar van een grandslam, is momenteel de nummer 66 van de wereldranglijst. Hij verloor de eerste twee sets van zijn 250e wedstrijd op een grandslam. In de derde set knokte de Schot zich terug na een achterstand van 5-2. Murray vroeg zich tijdens de wedstrijd luidkeels af waarom hij na drie uur s' nachts nog op de baan stond. Een uurtje later mocht hij juichen. De temperatuur was inmiddels gezakt naar 15 graden.
Bautista Agut schakelde Murray vier jaar geleden uit op de Australian Open. Daarna leek de carrière van de Schot voorbij na een langdurige heupblessure. Maar na een operatie en langdurige revalidatie staat Murray nu toch weer in de derde ronde van de eerste grandslam van het jaar.
"Ik verbaasde met toen ik zag dat veel toeschouwers tot aan het einde bleven", zei Murray. "Ik heb veel waardering voor die mensen. Ik denk dat er ook mensen waren die weer vroeg naar hun werk toe moeten. Kinderen die de ballen regelden tijdens de wedstrijd zijn ook niet voor vijf uur thuisgekomen. Ik denk dat zo lang doorspelen voor niemand top is. Ook niet voor de scheidsrechters. Waarom doen we dit, dacht ik soms tijdens de wedstrijd. Maar ik ben wel blij met deze zege. Het werd een echt gevecht dat ik toch nog heb kunnen winnen."