Tennisser Nadal met Spanje naar laatste acht ATP Cup

08 jan 2020, 10:16 Sport
tennisser nadal met spanje naar laatste acht atp cup
Spanje heeft zich bij de kwartfinalisten gevoegd in de strijd om de ATP Cup, een nieuw landentoernooi voor tennissers in Australië. Rafael Nadal zette zijn land tegen Yoshihito Nishioka met winst in twee sets (7-6 6-4) op een 2-0-voorsprong tegen Japan. Niet veel later volgde ook winst in het afsluitende dubbelspel.
Nadal moest in de eerste set twee keer terugknokken van een break achterstand tegen zijn eveneens linkshandige tegenstander. Via de tiebreak trok de nummer 1 van de wereld de set toch naar zich toe om in de tweede bij 4-4 de opslag van zijn tegenstander te breken. "Het was na twee avondpartijen de eerste keer dat ik hier onder zulke zware omstandigheden moest spelen. Ook nog tegen een tegenstander die het jaar zo goed begonnen was. Het was zwaar", vertelde Nadal, die met Pablo Carreño Busta ook nog de dubbel won.
Spanje neemt het in de halve finales op tegen België, dat zich als beste nummer 2 verzekerde van een langer verblijf in het landentoernooi. Het evenement, waaraan 24 landen deelnemen, wordt de komende dagen vervolgd in Sydney.
Novak Djokovic neemt het vrijdag met zijn Servische teamgenoten op tegen Canada, dat net als België als nummer 2 doorging naar de knock-outfase.
Gastland Australië opent het zogenoemde Final Eight-toernooi donderdag met een confrontatie met de Britten, die zonder Andy Murray aantreden. Argentinië stuit later op donderdag op Rusland. De finale is zondag.