Tennisser Nadal mist ook Madrid en zorgen over Roland Garros

20 apr 2023, 12:03 Sport
tennisser nadal mist ook madrid en zorgen over roland garros
ANP
Tennisser Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi van Madrid. De 36-jarige Spanjaard ondervindt tegenslag in zijn herstel van een heupblessure. De 22-voudig grandslamkampioen miste eerder al de toernooien van Indian Wells, Miami en Monte Carlo en is deze week ook al afwezig op het graveltoernooi van Barcelona.
De blessure liep hij op bij de Australian Open waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de Amerikaan Mackenzie McDonald. "Voor het herstel stond aanvankelijk zes tot acht weken, maar we zitten nu al op veertien", meldt de teleurgestelde Nadal in een videoboodschap. "De realiteit is dat de situatie niet is wat we hadden verwacht. Alle medische adviezen zijn opgevolgd, maar op de een of andere manier verloopt het herstel niet zoals ons is verteld. Het is een moeilijke situatie."
Nadal maakt zich al zorgen over zijn deelname eind mei aan Roland Garros, het grandslamtoernooi van Parijs dat hij veertien keer won. "De blessure is nog niet hersteld en ik kan niet doen wat ik nodig heb om mee te doen. Ik was aan het trainen, maar een paar dagen geleden hebben we besloten het roer een beetje om te gooien, nog een behandeling te doen en te kijken of het beter gaat. "