Tennisser Nadal wint opnieuw in Indian Wells

17 mrt 2022, 00:44 Sport
tennisser nadal wint opnieuw in indian wells
Rafael Nadal heeft de kwartfinales van het masterstoernooi van Indian Wells bereikt. De Spaanse tennisser had wel enige moeite met Reilly Opelka. Toch versloeg hij de Amerikaan in twee sets, 7-6 (3) 7-6 (5).
Nadal boekte een ronde eerder op het toernooi in de Verenigde Staten zijn 400e overwinning op een masterstoernooi. De 21-voudig grandslamkampioen deed dat ten koste van de Brit Dan Evans.
Nadal is dit jaar nog ongeslagen en heeft al zijn achttien partijen gewonnen. Hij is pas de tweede speler uit de geschiedenis die zo lang ongeslagen blijft in een jaar. Novak Djokovic ging hem twee keer voor, in 2011 (41 zeges op rij) en 2020 (26 overwinningen op rij).
Het toernooi van Indian Wells schreef Nadal tot dusverre drie keer op zijn naam. In de kwartfinale neemt de huidige nummer 4 van de wereld het op tegen de Australiër Nick Kyrgios, die in de achtste finales niet in actie hoefde te komen omdat de Italiaan Jannik Sinner zich wegens ziekte terugtrok.
Carlos Alcaraz, de 18-jarige landgenoot van Nadal, zit ook bij de laatste acht spelers. Hij won van de Fransman Gaël Monfils met 7-5 6-1. Alcaraz is de jongste kwartfinalist in Indian Wells sinds Michael Chang in 1989, die toen 17 jaar was. Als Nadal en Alcaraz allebei winnen, treffen ze elkaar in de halve eindstrijd. "Het zou geweldig zijn, maar eerst moet ik de kwartfinales winnen", zei Alcaraz, die nu de Britse titelverdediger Cameron Norrie treft.