Tennisser Paire uit US Open na positieve coronatest

30 aug 2020, 15:23 Sport
tennisser paire vlak voor us open positief op corona
ANP
Een dag voor de start van de US Open is de Franse tennisser Benoît Paire uit het speelschema gehaald. Dat wijst er op, dat hij de speler is bij wie het coronavirus tijdens een test is vastgesteld. Eerder op zondag maakte de Franse krant L'Equipe bekend dat Paire positief was bevonden. Kort daarna bevestigde de Amerikaanse organisatie een besmettingsgeval, zonder daarbij in details te treden.
Paire, de nummer 22 van de wereldranglijst, is in het speelschema inmiddels vervangen door de Spanjaard Marcel Granollers. De nummer 149 van de wereld komt in de eerste ronde uit tegen de Pool Kamil Majchrzak, die op de 108e plaats staat in het mondiale klassement.
De organisatie van de US Open hield het na de onheilstijding bij een korte verklaring. "De speler vertoont geen ziekteverschijnselen en is teruggetrokken uit het toernooi. De speler is geadviseerd om tenminste tien dagen in isolatie te gaan. Uit verder contactonderzoek moet duidelijk worden of er iemand voor veertien dagen in quarantaine dient te gaan."
Paire was al een tijdje in New York, waar hij eerst meedeed aan het ATP-toernooi van Cincinnati. De winnaar van drie ATP-titels moest in de eerste ronde tegen de Kroaat Borna Coric echter opgeven vanwege buikklachten.
Paire was als zeventiende geplaatst op het Amerikaanse grandslamtoernooi. De US Open wordt gespeeld zonder publiek. De deelnemers leven in een 'bubbel', om de kans op besmetting en verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden.