Tennisser Sandgren gaat door het stof

27 jan 2018, 23:53 Sport
tennisser sandgren gaat door het stof
De Amerikaanse tennisser Tennys Sandgren heeft in een lang bericht op Twitter excuses gemaakt voor zijn controversiële uitlatingen in het verleden. De 26-jarige Sandgren maakte afgelopen week naam op de Australian Open, waar hij de kwartfinales haalde. De Amerikaan merkte direct dat het succes ook een keerzijde heeft, want ook zijn 'donkere' kant werd uitgebreid belicht.
Sandgren zocht in het verleden via sociale media contact met mensen uit rechts-extremistische hoek. De tot voor kort onbekende tennisser plaatste zelf ook de nodige homofobe en racistische opmerkingen op Twitter. Die berichten kwamen naar boven toen de Amerikaan met opzienbarende prestaties de aandacht trok in Melbourne. Het leidde tot een storm van kritiek. Onder anderen Serena Williams riep Sandgren op excuses te maken.
Dat deed hij zaterdag in een lange boodschap. ,,Ik heb zelf geen rechts-extremistische ideeën en wil ook niet geassocieerd worden met die mensen. Ik geloof in de gelijkheid van mensen en steun iedereen met een open geest. In het verleden heb ik me niet altijd zo opgesteld, dat spijt me.''