Tennisser Tiafoe wint na zege op Brouwer ook finale in Houston

10 apr 2023, 9:11 Sport
tennisser tiafoe wint na zege op brouwer ook finale in houston
De Amerikaanse tennisser Frances Tiafoe heeft het toernooi van Houston gewonnen. Nadat de nummer 1 van de plaatsingslijst in de halve finales had afgerekend met de Nederlander Gijs Brouwer, won hij op dezelfde dag ook de finale. Tiafoe was in twee sets te sterk voor de Argentijn Tomás Etcheverry: 7-6 (1) 7-6 (6). De regen had het graveltoernooi in Houston behoorlijk door de war gegooid.
Daardoor moesten op de slotdag eerst de halve finales worden afgewerkt. Met daarin de 27-jarige Brouwer die voor het eerst tot de laatste vier was doorgedrongen op een ATP-toernooi. Hij had daarvoor onder meer de Amerikaan John Isner uitgeschakeld. Tiafoe, de nummer 15 van de wereld, bleek echter te sterk voor de in Houston geboren Brouwer, die als 123e stond gerangschikt toen hij aan het toernooi begon. De setstanden waren 6-4 en 6-1.
Tiafoe moest zich daarna opladen voor de finale. "Ik ga op adrenaline, ik ben op een missie", vertelde de Amerikaan het publiek nadat hij Brouwer had verslagen. In de avond boekte hij zijn tweede toernooizege na eerdere winst in Delray Beach in 2018.
Het slechte weer had ervoor gezorgd dat Tiafoe in het weekend vier wedstrijden moest spelen. Daarin gaf hij geen set weg en verloor hij maar één keer een servicegame, toen hij bij 5-4 voor de winst serveerde in de tweede set tegen Etcheverry. In de tiebreak moest hij twee keer een achterstand van 2 punten wegwerken, maar bij zijn tweede matchpoint was het raak met zijn twaalfde ace.