Tennisser Tsitsipas opnieuw met veel moeite verder in Ahoy

05 mrt 2021, 16:04 Sport
tennisser tsitsipas opnieuw met veel moeite verder in ahoy
ANP
Stefanos Tsitsipas heeft zich ten koste van de Rus Karen Chatsjanov met moeite bij de laatste vier geschaard op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als tweede geplaatste Griek had drie sets nodig om zich te ontdoen van de nummer 21 van de wereld: 4-6 6-3 7-5.
De 22-jarige Tsitsipas, de mondiale nummer 6, maakte in de derde set een break achterstand ongedaan. Hij kwam van 3-1 terug tot 3-3 en plaatste op 5-5 de beslissende break. Na ruim tweeënhalf uur benutte hij zijn tweede wedstrijdpunt met een ace.
Ook in zijn twee voorgaande partijen in Ahoy had Tsitsipas veel moeite. In de openingsronde won hij in twee lange sets en ook in de tweede ronde had hij drie sets nodig om uitschakeling te voorkomen.
Tsitsipas is samen met de Rus Andrey Roeblev, de nummer 4 van de plaatsingslijst, de enige overgebleven geplaatste speler in Rotterdam. Roeblev is zaterdag de volgende tegenstander van Tsitsipas. De nummer 8 van de wereld knokte zich met 7-6 (2) 6-7 (2) 6-4 langs de Franse qualifier Jérémy Chardy.
Roeblev, die net als Tsitsipas ruim tweeënhalf uur op de baan stond, liet in de tweede set bij een 6-5-voorsprong twee wedstrijdpunten onbenut. Chardy sloeg beide keren een ace. In de derde set liep Roeblev snel uit naar 4-0. Chardy, in de vorige ronde te sterk voor David Goffin, kwam nog terug tot 4-3. Een nieuwe stunt zat er echter niet in.
Tsitsipas en Roeblev stonden vorig jaar voor het laatst tegenover elkaar op de ATP Finals. Tsitsipas won toen met 7-6 in de derde set.