Tennisser Van de Zandschulp onderuit tegen Roeblev in Dubai

02 mrt 2023, 16:31 Sport
tennisser van de zandschulp onderuit tegen roeblev in dubai
Botic van de Zandschulp is in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Dubai uitgeschakeld door de Rus Andrej Roeblev. De beste tennisser van Nederland verloor met 6-3 7-6 (3) van de nummer 6 van de wereld.
De 27-jarige Van de Zandschulp was in Dubai in de eerste ronde nog te sterk voor de Rus Karen Chatsjanov, de mondiale nummer 14, maar een tweede overwinning op een topspeler zat er donderdag niet in.
Van de Zandschulp werd in zijn eerste servicegame meteen gebroken en kon in het restant van de set de achterstand niet meer goedmaken. Hij wist op 5-2 nog twee breakpoints weg te werken, maar in de volgende game pakte zijn Russische tegenstander alsnog de setwinst.
Van de Zandschulp keek in de tweede set opnieuw tegen een vroege achterstand aan. De nummer 33 van de wereld, die in de tweede ronde tegen de Zweed Mikael Ymer al terugkwam van een ruime achterstand, knokte zich tegen Roeblev eveneens terug in de wedstrijd. Hij poetste eerst bij een 5-3-tussenstand drie matchpoints weg en brak de Rus in de volgende game om op 5-5 te komen.
De Nederlander hield vervolgens gelijke tred tot in de tiebreak, maar leverde na een 4-3-tussenstand twee keer op rij zijn opslag in. Roeblev haalde daarna op eigen service de winst in de partij binnen.
Roeblev treft in de halve finale de Duitser Alexander Zverev. De nummer 16 van de wereld was met 7-5 6-4 te sterk voor Lorenzo Sonego uit Italië.
De twee hielden elkaar lang in evenwicht, maar op 5-5 brak Zverev de Italiaan en haalde vervolgens de set eenvoudig binnen. Ook in de tweede set had de Duitser voldoende aan een enkele break op 2-2. Voor Zverev wordt het zijn eerste halve finale sinds zijn rentree na langdurig blessureleed.