Tennisser Van de Zandschulp opent Daviscup-duel met Canada

03 mrt 2022, 11:33 Sport
tennisser van de zandschulp opent daviscup duel met canada
ANP
Tennisser Botic van de Zandschulp opent vrijdag de Daviscup-ontmoeting met Canada met een wedstrijd tegen de Canadees Alexis Galarneau. Vervolgens neemt Tallon Griekspoor het in het tweede enkelspel in Den Haag op tegen Steven Diez.
Zondag treft Van de Zandschulp dan Diez en Griekspoor Galarneau. Diez is de nummer 294 van de wereld in het enkelspel, Galarneau staat 332e. De Nederlanders staan aanzienlijk hoger op de wereldranglijst: Van de Zandschulp is de mondiale nummer 48, Griekspoor staat zes plekken lager.
"Ik heb hem nog niet zien spelen en zal dus wat onderzoek moeten gaan doen", zei Van de Zandschulp over zijn duel met Galarneau. "Hij is denk ik wel hun beste speler op gravel dus ik was niet heel verrast dat hij staat opgesteld." Griekspoor: "Ik heb er heel veel zin in. Vanaf de eerste dag dat ik weer op gravel sta voelt het goed. Dat er weer publiek bij mag is heel mooi. Ik kijk ernaar uit."
Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop zijn door captain Paul Haarhuis aangewezen voor het dubbelspel. Middelkoop krijgt de voorkeur boven Robin Haase, die vooralsnog niet voorkomt in de opstelling. Haarhuis kan zijn opstelling nog wijzigen.
"Dit is absoluut het beste team dat ik onder mijn leiding heb gehad. We hebben twee spelers in de top 50 van het enkelspel die het vertrouwen hebben dat ze van iedereen kunnen winnen. Dat bewijzen ze wekelijks. De dubbelaars staan hoog op de ranking en spelen met veel vertrouwen. Ze zijn de laatste weken heel succesvol in de toernooien", zei Haarhuis.
De eerste wedstrijd begint vrijdag om 14.00 uur. De inzet van het duel in Den Haag is een plek op de Daviscup Finals, later dit jaar.