Tennisser Van de Zandschulp verliest ook in Tokio van Berrettini

25 sep , 6:54 Sport
anp250924075 1
TOKIO (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft ook op het ATP-toernooi van Tokio zijn meerdere moeten erkennen in Matteo Berrettini. De Italiaan was in de openingsronde met 6-3 6-4 te sterk voor de nummer 2 van Nederland. Door het slechte weer in Japan werd het duel onder een gesloten dak gespeeld.
Eerder deze maand verloor Van de Zandschulp in de Davis Cup ook van Berrettini, toen in drie sets. Ondanks die nederlaag wist Oranje zich te kwalificeren voor de knock-outfase van het landentoernooi.
Van de Zandschulp plaatste in de eerste game direct een servicebreak, maar hij leverde vervolgens vijf games op een rij in. De Veenendaler kwam nog terug tot 5-3, maar Berrettini haalde de set toch binnen. Hij besloot de set met een ace. In de tweede set had de nummer 45 aan één break voldoende.
Van de Zandschulp (28), de nummer 67 van de wereld, had zich in Tokio via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi geplaatst. Hij reist nu af naar Shanghai, waar volgende week een masterstoernooi begint.