Tennisser Van Rijthoven is op tijd fit voor grasseizoen

13 apr 2023, 12:10 Sport
tennisser van rijthoven is op tijd fit voor grasseizoen
Tennisser Tim van Rijthoven is op tijd fit voor het grasseizoen. De nummer 150 van de wereld, vorig jaar winnaar van het grastoernooi van Rosmalen, is momenteel herstellende van een elleboogblessure.
"De behandeling aan mijn elleboog is al enige tijd aan de gang en het ziet ernaar uit dat ik binnen vier tot zes weken weer kan spelen", schreef Van Rijthoven (25) op Instagram. "Ik heb voldoende tijd om me fysiek en mentaal op te laden voor de rest van het seizoen."
Twee maanden geleden speelde Van Rijthoven voor het laatst een wedstrijd, op het ABN AMRO Open in Rotterdam, waar hij in de openingsronde verloor.
Zijn management zegt dat Van Rijthoven zich richt op het grasseizoen. "We hebben geen specifiek toernooi in gedachten, maar waarschijnlijk begint hij direct op gras. Als hij voor het grasseizoen klaar is, dan geeft hij de voorkeur aan snelle ondergronden." Dat zou betekenen dat Van Rijthoven het kwalificatietoernooi van Roland Garros, in de derde week van mei, aan zich voorbij laat gaan.
Van Rijthoven verdedigt van 10 tot en met 18 juni zijn titel in Rosmalen. Hij heeft van de organisatie al een wildcard ontvangen. Vorig jaar was de huidige nummer 4 van Nederland in de finale te sterk voor de Rus Daniil Medvedev, die ook opnieuw meedoet op het Autotron.